maanantai 22. elokuuta 2011

Retkellä Tallinnassa

Teimme viikonloppuretken Tallinnaan 19.-21.8. ja tarkempana kohteena oli Rahvusvaheline koertenäitus- kansainvälinen koiranäyttely. Matkaseurueesta löytyi Rimpe ja sen omaisina minä ja kasvattaja- Mia, sekä pikakarvaline Saksa lambakoer Exciting Äpple "Essi" huoltajiensa Marittan ja Birren kanssa. Perjantaina mentiin superstarilla yli ja etsittiin hotelli. Asuimme melko lähellä satamaa hotel Bernissä, joka oli ihan ok neljän tähden hotelli. Lauantaina aamun elämysrikkaimpana hetkenä meillä kaikilla oli varmasti aamupala. Olin ottamassa ruokaa kaikessa rauhassa, kun kuulin pienen kohahduksen salista ja Mian sanovan Rimpe! Koira oli sitten avannut huoneen oven ja lähtenyt etsimään äitiä. Onneksi hotellin ulko-ovet olivat kiinni ja koira harhaili luoksemme ruokasaliin... Huoneemme sijaitsi toisessa kerroksessa, aamiainen tarjoiltiin kaksi kerrosta alempana, jonne olimme menneet hissillä. Tiedä sitten miten meidät löysi... Vein koiran siitä takaisin huoneeseen josta se tuli hetken päästä uudestaan... Seuraavana aamuna Rimpe olikin sitten aamiaisen ajan autossa. Tämä saattoi tehdä koiraa aavistuksen epävarmaksi, tai tiedä mistä johtui, mutta väisti tuomaria kehässä erittäin voimakkaasti. Tuomarikin tosin tuli epävarmasti koiran luokse. Jokatapauksessa tuloksena oli pelkkä EH. Essillä meni sitten sen paremmin ja sai heti lauantaina SERTin ja CACIBin ollen myös ROP. Onneksi oli teltta mukana niin, että pystyimme pitämään leiriä näyttelypaikalla. :) Näillä tuloksilla Essi valioitui siis myös Eestin muotovalioksi! Sunnuntaina meilläkin meni kehä jo paremmin ja koira oli itsevarmempi. Tuomari ei juurikaan käpälöinyt aikuisia koiria vaan katsoi pelkästään hampaat. Tuloksena oli ERI ja nyt Rimpelle napsahti myös SERT ja CACIB! Saimme siis sen mitä tulimme retkeltä hakemaankin! Alla vielä arvostelut molemmilta päiviltä. Ja mainittakoon vielä, että Rimpen lisäksi ainoastaan yksi koira, pentunarttu, oli typistämätön...

Lauantai 20.8. tuomarina Maite Gonzalbo Lorenzo, Espanja
3 vuotias, korrekti pää ja ulkonäkö sekä ylälinja. Hyvät kulmaukset, hyvä hännänasento, hyvä vartalo ja liikkuminen.Pelkää tuomaria, tarvitsee lisää varmuutta.

Sunnuntai 21.8. tuomarina Joao Vasko Pocas, Portugali
3 vuotias, feminiininen, korrekti pää, silmät ovat hieman jakautuneet. Voisi olla parempi ilmiasu. Elegantti kaula, hieman pitkä lanne. Korrekti ylälinja, syvä rinta, kiva alalinja, oikeanlainen purenta. Lyhyt etujalan liike, saisi harjoitella enemmä liikkumista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti