keskiviikko 30. joulukuuta 2009

Vuoden viimeiset tottikset

Käytiin Marittan ja Karoliinan kanssa ottamassa pikku setit tottista. Roosan kanssa tein ensin ihan perusseuraamista. Toisessa kädessä pidin taas noutokapulaa ja aika voimakkaasti heiluttelin sitä, että koira nousisi tästä. Tämä siis siksi, että kokeissa pakka leviää siinä vaiheessa kun kapulan ottaa käteen. Aika hyvin malttoi taas kuitenkin vaikka olikin kapula nenän edessä. Tämän jälkeen otinkin sitten noutoa. Ensin ihan vaan palkka kontaktista, eikä päässyt noutamaan ollenkaan. Sitten otin noudon mukaan ja toi ja luovutti suoraan. Ainoa ongelma oli, että heti kun kapula oli pois suusta, lähti liikkumaan joko sivulle omatoimisesti tai sitten vain häeveltämään jotain. Palkkasin vasta kun malttoi tuoda ja pysyä paikallaan luovutuksen jälkeen. Viimeisenä otin luoksetuloa. Ensin ihan läpijuoksu, sitten pysäytyksellä. Nyt päätin vaihtaa käskyn pysäytykseen ja aloin harjoitella sitä niin että kun käsky tulee niin pallo lentää koiran taakse jolloin se joutuu jarruttamaan. Tämä vaikutti ihan hyvältä, saa nähdä sitten miten jatkossa, yritänkö käsimerkillä pysäytystä vai sanallista käskyä...

Ripalla toimintaa oli ollut jo päivällä, kun oltiin tallilla hiihtoratsastamassa. Juoksi hevosen rinnalla pellolla koko ajan joten oli saanut sitten liikuntaa jo hyvin alle. Ribben kanssa lyhyesti ensin seuraamista, tämä ok. Sitten liikkeestä maahanmenoa, palkkana nami. on tässäkin jotain edistystä tapahtunut, vaikka ei ihan hirveän hyvin vielä toimikaan... Lopuksi vielä vähän noutoa, ensin heitin pari kertaa vaatimatta luovutusta. Sitten vaadin pari kertaa eteen luovutuksenkin ja täytyy sanoa että teki varsin mallikkaasti. Ripalle tämä ei kuitenkaan ole ollut se helpoin lemppariliike, joten saa olla ihan tyytyväinen siihen miten on edistynyt.

Roosalle sain paikan toko-kokeeseen Noormarkkuun 7.2. jos taas yrittäisi saada sitä avoimen ykköstä, että pääsisi korkkaamaan voittaja-luokan vielä tämän kevään aikana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti