sunnuntai 27. joulukuuta 2009

Tottista ja suunnitelmia ensi vuodelle

Käytiin ottamassa pikku setit tottista Marittan kanssa pakkasesta huolimatta. Roosalla on juoksu ohi ja tarkoituksena jatkaa treenaamista nyt täydellä teholla. Ripan juoksua edelleen odotellaan. Roosan kanssa otin ihan perusseuraamista hihnassa. Nostin pallolla ensin, tavoitteena saada koira melko korkeaan viettiin ja päästä tekemään sille hallintaa siinä, koska kokeessa nousee aina niin reilusti. Tein seuraamista koko ajan niin, että noutokapula oli toisessa kädessäni ja heilutin sitä melko voimakkaasti. Kaikesta ylimääräisestä härvellyksestä annoin pakotteen. Koirasta huomasi kyllä että sillä kierrokset nousi, ääntä ei kuitenkaan vielä kuulunut ja yllättävän hyvin sai itsensä pidettyä nahoissaan. Seuraaminen pysyi lisäksi yllättävän hyvin suorana. Jätin pallon aina maahan sivuun odottamaan ja vapautin koiran suoraan seuraamisesta sinne. Tämän lisäksi otettiin toko-luoksetuloa niin, että Maritta oli liinan kanssa apuohjaajana. Koira siis pysäytettiin liinan avulla ensimmäisellä kerralla. Tämä toimi niinkin tehokkaasti että alkoi ennakoida pysäytystä, joten tein useita läpijuoksuja välissä. Päädyimme kuitenkin siihen että alan treenata tätä liikettä heittämällä pallon käskyn yhteydessä koiran taakse, jos se toisi jarrutukseen lisää tehoa...
Ripan kanssa tein myöskin perusseuraamista. Ripalla seuraaminen on aika hillittyä ja suoraa, kaikin puolin nättiä. Tehtiin paljon käännöksiä ja seurautin myös juosten. Nyt ensimmäistä kertaa laitoin pallon taskuun kokonaan pois näkyvistä ja seuraamine pysyi silti hyvänä. Tässä ei (vielä) ole siis ongelmia. Lisäksi liikkeestä seisomaan jäämistä niin että autoin kädellä ja palkkasin pallolla heti kun pysähtyi. Muutama ihan ok pysähdys, mutta luulen että tämä on helpompi toteuttaa namilla. Otimme myös hyvin lyhyen paikallaolon, koska oli hieman liian kylmää makuuttaa pitkään maassa, mutta tätäkin liikettä on nyt säännöllisesti otettava.

Ensi vuodelle on laitettu jotain tavotteita. Roosalla tärkein olisi astutus syksyllä 2010, urosvalintaa emme ihan vielä paljasta. Yritän päästä tekemään sen kanssa ztp-testin ennen tätä, joka on se kauden toinen päätavoite. Lisäksi talven aikana yritetään saada tehtyä tokon avoimesta 1-tulos ja kesällä kisataan pk-puolta. Ripalla yritämme päästä tokon alo-luokkaan dobberimestiksiin huhtikuussa ja kesäkuussa on omalla kentällä BH-koe johon tähdätään. Ripan kanssa olisi tarkoitus myös kiertää joitain näyttelyitä, ensimmäisenä Lahti RN 17.1.2010.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti