keskiviikko 17. tammikuuta 2018

Vuosi käyntiin

Viime vuodesta on selvitty vihdoin kunnialla. Meillä se selviäminen kesti hyvän tovin ja kaikenlaista sattumaa oli vielä loppuvuodesta. Paulaa lukuunottamatta kaikki koirat olivat vuodenvaihteen jonkinasteisella sairaslomalla. Pippalla oli suurin operaatio, kun siltä amputoitiin varvas murtuman takia toisesta etujalasta. Yksi varpaista luksoitui tapaturmaisesti nivelen kohdalta ja toipumisen helppouden ja nopeuden vuoksi amputaatio katsottiin parhaaksi vaihtoehdoksi. Pippa on kuntoutunut hyvin ja käyttää jalkaa täysin normaalisti. Muilla sairastelu keskittyi Roman mukana voittajanäyttelystä tulleeseen kennelyskään. Aika pitkällinen riesa oli tällä kertaa ja vaivasi etenkin noita nuorempia, jotka eivät ole sitä vielä sairastaneet kunnolla. Romalla otti kaikenkaikkiaan 3 viikkoa, että yskiminen loppui kokonaan. Tuon taudin kanssa ei viitsi ottaa hirveästi riskejä ihan jo siitä syystä, että jälkitaudit voivat olla kohtalokkaita.

Uusi vuosi on kuitenkin saatu käyntiin ja treenejäkin käynnistelty pikkuhiljaa. Joitain tavoitteitakin olen miettinyt koirakohtaisesti. Treenipäiväkirjaan yritän panostaa viime vuotta enemmän, samoin treenien suunnitteluun viikoittain. Vuoden päästä sitten nähdään saatiinko mitään aikaiseksi :D

Pippan kanssa tein päätöksen astuttaa se vielä toisen kerran suoraan seuraavasta juoksusta. Se palautui yhdestä pennusta erittäin hyvin ja nopeasti ja juoksu tuli ajallaan, joten en näe mitään syytä miksi astutusta olisi pitänyt siirtää. Pippa on siis astutettu heti uuden vuoden päivänä Rymyllä ja toivon kovasti pentuja syntyväksi maaliskuun alussa. Tämän projektin jälkeen tarkoitus on jatkaa FH-jälkeä ja vepeä, luultavasti myös tokoa. Suurimmat hypyt jätän puuttuvan varpaan vuoksi väliin. Tästä johtuen agility poistuu lajivalikoimasta. Olin alun perin ajatellut käydä myös SM:t PK-puolella sen kanssa vielä, mutta nekin jäävät nyt väliin. PM-kisoihin saatan osallistua, kun ovat omalla kentällä, olettaen että kaikki menee hyvin.

Paulan kanssa kaikki tekeminen painottuu toistaiseksi aksan puolelle, jossa se jatkaa edelleen Pinjan ohjauksessa. Tällä parilla on alkanut kulkea hyvin ja Paula tulee koko ajan paremmin Pinjan ohjaukseen. Toivottavasti saadaan heidät vielä kisaamaan kevään aikana.

Ares on dobbereista se, jota pitäisi alkaa nyt pikkuhiljaa kesää varten työstämään taas. Se on saanut toistaiseksi pääasiassa olla ja vetohommat ovat ainoita mitä on nyt tehty. Tarkoitus on kuitenkin kesällä päästä kokeisiin, joten PK-puolen treenit alkavat kohta kutsua. Tottiksessa on kaikenlaista pientä laiteltavaa ja varmasti sitä löytyy kaikkien lajien maasto-osuuksistakin :D Ares jatkaa haun, etsinnän, metsäjäljen ja FH-jäljen treenaamista. Joitain näyttelyitä on myös tarkoitus käydä.

Tovella olisi suunnitteilla kaikenlaista. Tämän sydäntalven se keskittyy kuitenkin metsästykseen ja yritetään saada LUME-kokeet alta pois. Eläimet alkavat vihdoin olla pesissä ja viime viikonloppuna Toven kanssa nostettiin pintaan 5 supia, mikä on jo ihan hyvä saldo. Tällä koiralla on kyllä mukava operoida käytännön hommissa. Joulukuun lopulla kävin hakemassa aksaa varten Tovelle mittaustodistuksen ja miniksi se meni nyt virallisesti. Kun metsästyskausi loppuu, jatketaan taas aksan kanssa ja toivottavasti päästään kisoihinkin. Kesän tullen sitten jatketaan MEJÄ ja VERI-treenejä ja katsotaan mihin asti päästään. Tovella olisi tarkoitus myös pyörähtää muutamissa näyttelyissä.

Roman pitäisi vielä helmikuun aikana saada riistatyöt kondikseen, jolloin voitaisiin hyvillä mielin jäädä odottelemaan vesikautta. Tällä hetkellä ongelmana on turha kuumeneminen, mutta parempi ehkä niin päin. Romalle pitäis myös päästä supia näyttämään, jos siitä saisi pintapyytävän koiran. Toven keskittyessä pesillä käymiseen, Roma paikkaa sitä aksassa. Yritetään tehdä sille nyt pohjia kuntoon pikkuhiljaa. Viime sunnuntaina juostiin pieniä ratapätkiä ja jatkettiin kontaktia boxin kanssa. Kotona olen tehnyt lisäksi tekniikkaa sylkkärin ja poikkarin ohjauksiin. Kesällä ajattelin ottaa Roman vepeen mukaan ja katsoa josko siitä saisi toisen koiran sinne. Tätä silmällä pitäen ollaan vähän aloiteltu viennin tekemistä jo kuivalla maalla. Kesällä jatketaan sitten Roman kanssa myös vesinoutoa, nyt talvi keskitytään noutoon maalla ja sen varmistamiseen. Ja näyttelyissä käydään katsomassa myös Romskun kanssa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti