maanantai 30. lokakuuta 2017

Kuukauden päivityskooste

Noh, kirjoittaminen on taas ollut vähän heikommalla, vaikka jonkinlaista treenipäiväkirjaa olenkin pitänyt. Yritetään tehdä tästä jonkinlainen päivitys koirakohtaisesti missä mennään.

Roman kanssa oltiin alkukuusta viikko Muoniossa. Riekkoja yritettiin löytää, mutta aika vähänlaisesti oli lintua sielläkin. Ilmeisesti olivat niin ylhäällä tunturissa, ettei osattu niitä sieltä etsiä. Ensimmäisenä jahtipäivänä Roma löysi yhden riekon, jonka karkotti omatoimisesti aika pian, lisäksi oli pari tyhjää seisontaa. Ihan viimeisenä päivänä löysi lisäksi riekkoparven johon törmäsi ja yhden yksittäisen linnun. Molemmilla kerroilla työstettiin lähinnä peräänmenoa. Parven kanssa tuli vielä pillillä hyvin pois, mutta kuumui ilmeisesti siitä niin pahasti, että yhden linnun kanssa ampui kunnolla perään. Tästä sitten annoin vähän palautetta ja ainakin korpilta kääntyi hyvin pois sen jälkeen. Neidillä meinaa aina välillä unohtua mitä se pillin sointi merkitsee... Roman hakuun olen todella tyytyväinen. etenkin tunturissa se oli erittäin laajaa ja maaston peittävää. Vähän siinä ja tässä se on, että onko jo liiankin laajaa, mutta parempi näin päin. Nyt kotimetsissä pysyy selvästi paremmin kasassa, kun alaa ei ole niin laveasti. Saapa nähdä mitä se on sitten kun päästään pellolle... Eilen aloitettiin agilityn alkeiskurssi myös Roman kanssa ja katsellaan nyt syksy miten se laji alkaa sujua. Mahdollisesti saadaan tästä yksi harrastus lisää sillekin.

Toven kanssa on käyty kaikki tarvittavat LUT-kokeet alta pois ja se on vahvistusta vaille FI KVA-L. Aika helposti nuo lopulta tulivat ja omasta mielestäni toimi kokeissa ihan hyvin. Viime viikonloppuna käytiin Seinäjoelta hakemassa tuohon vaadittava näyttelytuloskin. Onhan tuo toki näyttelyissä käynyt, mutta käyttövaliota varten vaaditaan näyttelytulos yli 15kk ikäisenä. Ihan tuo kivasti meni taas, VSP oli ja sai myös ensimmäisen CACIBin :) Toven kanssa oltiin toissa viikonloppuna Tähtis-leiripäivässä aksan osalta. Harjoiteltiin siellä sivuirrotusta ja tässä tuli ilmi, että lähtee mun luokse vielä aika helposti. Ratatreenissä oli sitten myös eteenirrotusta ja tämä meni ihan hyvin. Valsseissa se tuppaa vähän valumaan väärälle puolelle, joten siihen joutuu kiinnittämään huomiota ettei tule tavaksi. Onnistuttiin seuraavan päivän viikkotreenissä myös keppien kanssa niin hyvin, että 6 meni jo ilman ohjureita :D

Pippa on pikkuhiljaa palaillut lomalta takasin ja ollut nyt parina kertana aksaamassa. Aika vakuuttavasti onkin palannut, viime viikolla ainoastaan puomilla oli pientä epävarmuutta. eilen harjoiteltiin tekniikkaradalla niistoja ja kääntyy kyllä todella pienesti. Pippan etenemät alkaa oleen ihan kohtuulliset ja melko pienellä on varmaan hyppärikunnossa kisoja ajatellen.

Areksen kanssa käytiin kauden viimeisenä vielä etsintäkoe katsomassa. Maasto oli aika hyvä. Jäljellä sillä jäi yksi keppi ja janalla nyt olisi ollut taas parannettavaa. Hakuosuus oli todella hyvä ja vahva, sai siitä täydet pisteet. Onnistuin jopa keskilinjan yliheitossa kerran. Esineruutu meni vähän juoksemiseksi, mutta toi kuitenkin. Pudotetussa oli vähän sama juttu. Tarkkuus menikin sitten ihan hyvin ja pienen alueelta poistumisen jälkeen etsi oikein mallikkaasti. Kaikista osa-alueista saatiin siis pisteitä. Tottiksessa oli pientä yli-innokkuutta havaittavissa. Jättöliikkeissä jouduin vähän varmistelemaan ja istumisen se kuitenkin meni maahan. Noudoissa toimitteli ensin oma-aloitteisesti esteitä, mutta itse liikkeen suoritti ihan ok. Eteenlähetyksessä maahanmeno jäi puuttumaan :D Kaikesta huolimattta rauhoittui paikallaoloon kuitenkin hyvin, mistä olen tyytyväinen. Tottiksesta kuitenkin hyväksytty tulos, joten saatiin EK1 vielä tälle kautta :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti