lauantai 23. huhtikuuta 2011

Kaikenlaisia touhuja ;)

Viikkoon on mahtunut jos jonkinlaista treeniä. Tiistaina olimme Nokian kentällä ottamassa pienet vieraskenttätreenit ja lisäksi vähän hakua heidän alueellaan. Roosan kanssa otin hieman seuraamista, jossa oli yllättävän suora. No huusi kuitenkin melko paljon, joten en sitten tiedä kumpi noista ongelmista on rasittavampi... Lisäksi tehtiin hyppy-, ja estenouto. Ensin palkkasin vain kontaktista ja sitten vasta tein koko noudon. Eipä näissä ollut mitään ihmeellistä. Viimeisenä otin eteenmenon, jossa oli palkka valmiina. Rimpen kanssa tehtiin pelkkää seuraamista, jossa halusin kunnollisen kontaktin säilyvän. Pyrin palkkaamaan usein ja teki kyllä ihan hyvää settiä. Hakualueella otin Roosalla 4 maalimiestä ja kaikkiin normaalin rullantuonnin. Ensimmäiselle maalimiehelle törkeästi karkasi, mutta ilmaisi moitteettomasti. Muilla ei ollut oikeastaan ongelmia, viimeiselle olisi voinut irrota paremmin. Mutta melko kyselemättä lähti metsään ja ilmaisut olivat nyt erittäin hyviä.

Keskiviikkona oltiin Hämeenkyrössä ottamassa tottista ja keskityin lähinnä tuttuihin juttuihin. Roosalla siis seuraamista ja jättöliikkeet. Seuraamisessa käytin apuohjaajaa, joka katsoi miten menee. Jättöliikkeissä olisi saanut olla nopeampi. Rimpe teki jonkinverran seuraamista ja lisäksi noudon ja eteenlähetyksen. Noudossa otin pelkkää kapulalle menoa ja siitä palkkaamista. Eteenlähetys näyttäisi vihdoin viimein menneen jakeluun.. :)

Rimpelle on tehty nyt myös jo jonkin verran peltojälkeä. Aloitimme ihan alusta laittamalla joka askeleelle syötävää. Nyt on tarkoitus myös huolehtia siitä, että koira ajaa sitä vauhtia, mitä ohjaaja käskee ja että jokainen askel todella tarkistetaan. Pää ei saa nousta maasta. Torstaina ja perjantaina ajoin muutaman pikkujäljen ja nyt pääsiäisenä hommaa on tarkoitus jatkaa.

Perjantaina oltiin ottamassa kaverin kanssa ottista ja sain siihen hommaan taas uutta katsantokantaa. Roosan kanssa veivattiin lähinnä sitä seuraamista ja yritettiin saada koiraa suoremmaksi. Hetkittäin oli jopa ihan hyvä. Tätä tehdään tosin nyt sitten kiltisti apuohjaajan kanssa. Rimpen kanssa sitten taas panostetaan pikkuhiljaa siihen noudon luovutukseen ja varmistetaan luovutuspaikkaa. Koiran tulee pitää kapulasta kunnolla kiinni ja niin ettei se ole liian syvällä suussa. Etsimme myös ratkaisua luoksetuloon, jossa jää auttamatta liian kauaksi. Pyrkimyksenä on alkaa palkkaamaan jalkojen välistä. Ongelmaksi nousi nyt vain se ettei koira tajunnut ollenkaan homman ideaa... Täytyy siis opettaa se erikseen ymmärtämään, että pallon saadakseen tulee juosta jalkojen välistä.

Lauantain vietin Harjavallassa ryhmänäyttelyssä, jossa olin esittämässä äitini ja veljeni omistamaa karkeakarvaista saksanseisojaurosta. Verkun tulokseksi tuli AVO ERI ja sai nyt vihdoin ensimmäisen sertinsä ollen myös ROP. Seuraavana koitoksena tällä saralla Tampere KV, jonne on ilmoitettu myös molemmat omat koirani... ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti